Wij bieden genoeg soorten en kleuren grind en split aan voor ieder project!

34
Bij Tuincentrumgigant zijn er meer dan 40 verschillende soorten en kleuren grind te verkrijgen. Alles wordt binnen 48 uur gratis bij u thuisbezorgd!
Lees meer
Sorteren op:

Big bag grind

Bent u opzoek naar een big bag grind? Dan bent u bij Tuincentrumgigant op juiste plek. Wij bieden namelijk meer dan 40 verschillende soorten en kleuren grind aan. Grind is een heel onderhoudsarm product waardoor het jarenlang mooi blijft zonder er veel moeite voor te doen. Daarnaast is grind goed water doorlaatbaar, daardoor trekt het regenwater snel  de grond in. Tot slot is grind handig tegen inbrekers, omdat het grind geluid maakt als je erover heen loopt.

Wilt u het grind gebruiken voor uw oprit, parkeerplaats of voor de sier? Alles is mogelijk door ons brede assortiment aan grind en split.

Inhoud big bag grind 1500kg

De inhoud van een big bag grind van 1 kuub is ongeveer 1500 kg. Naast de 1 kuub big bags bieden wij ook mini big bags grind aan met een inhoud van 0,5 kuub. Het gewicht van een 0,5 kuub grind is ongeveer 750 kg.

Hoe grind aanleggen?

Om uw grind goed aan te leggen kunt u gebruik maken van de volgende stappen:

  1. 1. Bepaal waar het grind komt te liggen. Dit kunt u gemakkelijk uitzetten met paaltjes en touw. Voor een looppad is een minimale breedte van 80 cm aan te raden.
  2. 2. Kies de dikte van uw laag grind. Voor een sierpad is 5 cm voldoende, maar voor een oprit is een laag van 6-10 cm geschikt.
  3. 3. Voor een looppad is een laag van 10-15 cm zand gewenst, maar voor een oprit is een laag van minimaal 30 cm puin aan te raden. Zwarte grond is niet verstandig, omdat de grond ervoor zorgt dat het water niet snel weg kan gaan.
  4. 4. Plaats de kantopsluiting om het grind op zijn plek te houden. Hiervoor kunt u borderranden gebruiken of opsluitbanden.
  5. 5. Leg worteldoek onder het grind om onkruidgroei te voorkomen en om het grind stabiel te houden. Zorg ervoor dat het worteldoek minimaal 10 cm overlapt en zet het vast met grondoekpennen.
  6. 6. Voor een oprit is het verstandig om grindmatten te gebruiken. De grindmatten zorgen ervoor dat het grind op zijn plek blijft liggen en er geen gaten in komen door de banden van uw auto. U hoeft onder de grindmatten geen worteldoek meer te gebruiken, omdat dit er al standaard onder zit.
  7. 7. Leg het grind gelijkmatig over het worteldoek of in de grindmatten. Egaliseer het grind met een hark, maar zorg er wel voor dat de laag dik genoeg is.

Grind los gestort

Naast grind in big bags is het ook mogelijk om het grind los gestort te krijgen. Dit doen wij door heel Nederland, maar voornamelijk in het Noorden. Dus in Groningen, Friesland en Drenthe. In de rest van Nederland kunnen leveren wij ook.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. De klantenservice staat 6 dagen per week voor u klaar.

Big bag grind kopen

Koop uw big bag grind bij Tuincentrumgigant voor de beste prijs. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze staffelkorting voor nog meer voordeel.

Hoeveel m2 met een big bag grind?

Met 1 kuub grind kunt u met een dikte van 32 mm ongeveer 20 M2 bedekken. Hiervoor heeft u een laag van 5 cm nodig. Vanaf 32 mm is een dikkere laag grind aan te raden, dit is ongeveer 7 cm.

Hoeveel M3 (kuub) grind heb ik nodig?

Hoeveel grind je nodig hebt bereken je door lengte x breedte x hoogte te doen. De hoogte is 5cm bij een formaat grind tot 32mm. Bij een grotere maat is het 7cm. 

Voorbeeld: U heeft een stuk van 5mtr lang, 4mtr breed en u heeft een grind formaat onder de 32mm. Dan doet u 5x4x0,05 en heeft u dus 1M3 grind nodig.

Komt u er niet uit of heeft u vragen? Onze

 

href="https://www.tuincentrumgigant.nl/service/">klantenservice

staat 6 dagen in de week klaar om u te helpen!

Hoe ziet de dag van de levering eruit?

Al onze soorten siergrind en split worden gratis bij u thuis geleverd. Alle big bags worden geleverd met een stenentrailer, deze kan de big bags tot gemiddeld 6mtr vanaf de trailer neerzetten. Is het niet mogelijk om de levering te doen met een stenentrailer? Dan kunnen wij het ook leveren met een heftruck. Dit moet u wel aangeven bij uw bestelling, zodat wij er rekening mee kunnen houden.

Stenentrailer: De stenentrailer is 18 meter lang. Als deze trailer niet bij uw adres kan komen graag contact opnemen, dan zorgen wij dat er een bakwagen komt van 9 meter lang. Indien dit ook niet mogelijk is wordt het geleverd met een vrachtwagen die een heftruck bezit, hierdoor kan het altijd overal gelost worden.

Levertijd: De levertijd is in 9/10 gevallen binnen 48 uur. Tenzij het niet op voorraad is.

Track And Trace: U ontvangt geen Track And Trace, echter ontvangt u wel een mailtje welke dag het bezorgd gaat worden. In enkele gevallen kunnen wij ook de verwachte dag deel aangeven, dit is in verband met de planning.

Hieronder staat een filmpje waarin u kunt zien hoe de complete levering eruit ziet: