Wij bieden genoeg soorten en kleuren grind en split aan voor ieder project!

63
Sorteren op:

Big bag grind en split kopen, nu gratis thuisbezorgd

Koop een big bag grind of split gemakkelijk en goedkoop bij Tuincentrumgigant. Wij bezorgen deze gratis bij u op locatie!

Welk soort grind heb ik nodig voor mijn project?

Soort: Type tuin: Geschikt voor: Voordeel:
Carrara  Luxe tuinen Sier & looppad Luxe uitstraling
Basalt  Moderne tuinen Parkeerplaats, oprit & sier Strakke uitstraling
Ardenner  Klassieke tuinen Looppad, oprit & sier Gemakkelijk te onderhouden
Icy Blue  Decoratieve tuinen Sier & looppad Frisse uitstraling
Limburgs wit  Mediterrane tuinen Sier, oprit & looppad Bestand tegen slijtage

Populairste grind soorten:

Er zijn vele soorten grind, maar hoe kan het dat de Basalt split, Carrara split, Ardenner grijs split, Icy blue split & Limburgs wit grind zo populair zijn? Dat leg ik je uit!

De 5 meest verkochte en populairste soorten zijn:

Ardenner Grijs Split:

  • Dit grindsoort heeft een robuuste kleur, dit is ideaal voor klassieke tuinen. Daarnaast is het zeer stevig grind en geschikt voor zwaar gebruik, zoals opritten en paden. 

Basalt Split Antraciet:

  • Dit grindsoort is zeer duurzaam en bestand tegen zware belasting, waardoor het idieaal is voor opritten en parkeerplaatsen. De donkere, antracietkleurige stenen geven een strakke en moderne uitstraling aan elke tuin!

Carrara Split:

  • Carrara heeft een luxe uitstraling, dit komt door de witte marmeren stenen. Het is perfect voor siertuinen en looppaden.

Icy Blue Split:

  • Icy blue split heeft een unieke blauwgrijze kleur die een frisse en koele uitstraling geeft aan iedere tuin! Daarnaast is het ideaal voor gebruik rond vijvers.

Limburg Wit Grind:

  • Limburgs wit grind is perfect voor mediterrane tuinen, dit komt door de lichtgekleurde stenen die een frisse, heldere uitstraling geven. Daarnaast is het goed bestand tegen slijtage en ideaal voor paden en terrassen.

Hoe ziet de dag van de levering eruit?

Al onze soorten siergrind en split worden bij u gratis thuis geleverd. Alle big bags worden geleverd door een stenentrailer, deze kan de big bags tot gemiddeld 6mtr vanaf de trailer neerzetten.  

Stenentrailer: De stenentrailer is 18 meter lang. Als deze trailer niet bij uw adres kan komen graag contact opnemen, dan zorgen wij dat er een bakwagen komt van 9 meter lang. Indien dit ook niet mogelijk is wordt het geleverd met een vrachtwagen die een heftruck bezit, hierdoor kan het altijd overal gelost worden.

 

Levertijd: De levertijd is in 9/10 gevallen binnen 48 uur. Tenzij het niet op voorraad is.

Track And Trace: U ontvangt geen Track And Trace, echter ontvangt u wel een mailtje welke dag het bezorgd gaat worden. In enkele gevallen kunnen wij ook de verwachte dag deel aangeven, dit is in verband met de planning.

Hoeveel M2 kan ik met één big bag van 1M3 (kuub) grind?

Met 1M3 grind tot een dikte van 32mm kunt u ongeveer een stuk van 20M2 bedekken, met een laagdikte van 5cm. Vanaf 32mm is een dikkere laag grind aan te raden, dit is ongeveer 7cm.

Wat is het gewicht van een big bag grind?

Een big bag grind heeft een inhoud van 0,5M3 of 1M3, maar dit zegt niet veel over het gewicht. Het gewicht van 0,5M3 grind is ongeveer 750Kg, dit houdt in dat het gewicht van 1M3 grind ongeveer 1500Kg is.

Hoeveel M3 (kuub) grind heb ik nodig?

Hoeveel grind je nodig hebt bereken je door lengte x breedte x hoogte te doen. De hoogte is 5cm bij een formaat grind tot 32mm. Bij een grotere maat is het 7cm. 

Voorbeeld: U heeft een stuk van 5mtr lang, 4mtr breed en u heeft een grind formaat onder de 32mm. Dan doet u 5x4x0,05 en heeft u dus 1M3 grind nodig.

 

Komt u er niet uit of heeft u vragen? Onze klantenservice staat 6 dagen in de week klaar om u te helpen!