Welke soorten boomschors zijn er? De vier soorten op een rij

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Welke soorten boomschors zijn er? De vier soorten op een rij

Er bestaan veel verschillende soorten bomen. Logisch dus, dat we ook verschillende soorten boomschors hebben.

Welke soorten boomschors er zijn, vertel ik je graag.

 

Soort #1: Franse boomschors

De Franse Boomschors komt van de pijnboom en is erg grof van structuur. Het voordeel hiervan is een lange levensduur en een hoge kwaliteit. Hierdoor is Franse Boomschors niet alleen geschikt voor in de tuin, maar ook voor het aanleggen van een wandelpad. De duurzaamheid is een groot pluspunt: Franse boomschors gaat met gemak vijf jaar mee.

 

Soort #2: Naaldhoud boomschors

Deze boomschors komt van naaldbomen en heeft een donkerbruine kleur. De levensduur is korter dan die van de Franse boomschors: ongeveer twee tot drie jaar.

 

Soort #3: Populieren boomschors

De populieren boomschors wordt eigenlijk weinig gebruikt. De populieren boomschors gaat niet lang mee en is daardoor relatief goedkoop. Daarom zien we deze boomschors voornamelijk bij agrariërs, die er de kippenren of een drassig stuk weiland mee bedekken. Als we het hebben over boomschors in de tuin, dan gaat het dus eigenlijk nooit over de schors van de populier.

 

Soort #4: Sylvester boomschors

De Sylvester boomschors gaat ongeveer vier jaar mee en heeft een lichtbruine kleur. Deze boomschors is vaak wat kleiner en daardoor ook goed te gebruiken in de bloempot of bloembak.

 

In onze webshop verkopen we uiteraard verschillende soorten boomschors. Neem gerust eens een kijkje!

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.