Geniet van een fleurige winter

  • Geplaatst op
  • Door Tuincentrumgigant.nl
Geniet van een fleurige winter

Winterbloeiers zoals viooltjes, kerstroos (Helleborus), bloembollen en andere bloeiende planten winnen steeds meer aan populariteit. Ze zijn ideaal om de donkere winter wat extra kleur te geven en vriezen in de winter zelden kapot. Zet ze in het najaar in de volle grond of fleur je balkon op met een aardewerken pot vol bloemen

Geniet de hele winter lang van bloemen op je terras

Winterbloeiers zoals viooltjes, kerstroos (Helleborus), bloembollen en andere bloeiende planten winnen steeds meer aan populariteit. Ze zijn ideaal om de donkere winter wat extra kleur te geven en vriezen in de winter zelden kapot. Zet ze in het najaar in de volle grond of fleur je balkon op met een aardewerken pot vol bloemen. 

Speciaal voor het in- en verpotten van alle winterplanten werd DCM Ecoterra® Winterbloeiers ontwikkeld. Omdat deze planten net dat tikkeltje extra nodig hebben en buiten staan in de natste en koudste periode van het jaar bevat deze speciale potgrond perliet. Dit zorgt voor een luchtig substraat en een goede drainage. Het evenwicht tussen lucht en vocht in de potgrond zorgt voor gezonde wortels en een stralende plant. Bovendien bevat deze potgrond een organische fosforvoeding voor een volle en intense bloei de hele winter lang. Extra toegevoegd ijzer geeft een mooie, diepgroene kleur aan de bladeren. 

Viooltjes

Bij een goede verzorging kan je maandenlang plezier hebben van viooltjes. Zorg er evenwel voor dat ze niet droog staan en beregen ze regelmatig. Vervolgens kan je op gepaste tijdstippen de uitgebloeide zaadknoppen verwijderen. Wanneer het plots vriest kunnen viooltjes even slap hangen. De vorst verdwijnt en er worden alweer nieuwe bloemknoppen gevormd. Op deze manier kan je zelfs tot in de zomer genieten van een overdaad aan bloemen.

Kerstroos (Helleborus)

De Helleborus bloeit van december tot april. De bloemen zijn er in verschillende kleuren: er bestaan variëteiten die  witte, roze, paarse of groene bloemen dragen. Verwijder na de bloei de bloemen, zodat de plant gestimuleerd wordt om ook het komende jaar uitbundig te bloeien.

Bovendien kan de Helleborus zijn bloemen beschermen tegen vorst. Als het gaat vriezen pompt hij tijdelijk het vocht uit de bloemen en transporteert het naar de bladeren en de wortels. De bloemen hangen dan even slap, maar zullen niet bevriezen. Als het beter weer wordt, zal het vocht opnieuw naar de bloemen gepompt worden waardoor deze er weer fantastisch uit zien.

Bloembollen

Een mengeling van bloembollen (narcis, krokus, sneeuwklokje, blauwe druifjes,…) in potten op het terras geeft in het voorjaar al snel een mooie bloemenpracht. Wat is er mooier dan een sneeuwklokje dat plots tussen de sneeuw de kop opsteekt? Je plant bloembollen ongeveer 2 keer zo diep als de bloembol zelf. Uitzonderingen zijn begonia’s en dahlia’s, die net onder het oppervlak geplant moeten worden.

 

Potgrond voor winterbloeiers

DCM Ecoterra® Winterbloeiers geeft winterbloemen het krachtvoer om de winter probleemloos door te komen.

De potgrondmengeling bevat:

Perliet, voor een goede drainage.
Organische fosforvoeding, voor een volle en intense bloei
Extra ijzer, voor een mooie diepgroene bladkleur
 
Bekijk product
 

Dankzij het perfecte evenwicht tussen lucht en vocht in de potgrond, blijven de wortels van je plant gedurende de hele winter sterk en gezond.


Dus hoe grauw het weer ook is, jouw fleurige bloemen brengen altijd vrolijkheid in de wintermaanden!