Hoe moet je een vleesetende plant verzorgen?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Hoe moet je een vleesetende plant verzorgen?

Een vleesetende plant is makkelijk om te verzorgen, omdat de plant relatief weinig onderhoud nodig heeft. Er zijn een paar dingen waar je moet omdenken bij een vleesetende plant, deze dingen behandel ik in deze blog.

Vleesetende plant verzorgen

Een vleesetende plant hoef je nauwelijks te snoeien, je hoeft alleen maar de dode bruine blaadjes te verwijderen, zodat er geen schimmels kunnen komen op de plant.

Je denkt misschien dat iedere plant voeding nodig heeft, maar de vleesetende plant heeft geen voeding nodig. De vleesetende plant leeft namelijk oorspronkelijk in een bodem zonder voeding.

Heeft je plant last van slaphangende bladeren? Dan heeft de plant waarschijnlijk te weinig ligt, maar het kan ook zijn dat de plant te weinig vocht krijgt. 

Zorg ervoor dat de grond van de plant vochtig blijft. Geef de plant geen water waar kalk in zit, omdat dit ervoor kan zorgen dat de vleesetende plant op lange termijn schade oploopt. Water waar geen kalk in zit is bijvoorbeeld regenwater.

Waar moet je je vleesetende plant neerzetten?

Een vleesetende plant houdt ervan om in een zonnige standplaats te staan. Anders kunnen de bladeren slap gaan hangen, waardoor de plant schimmels kan oplopen. De meeste vleesetende planten moeten minimaal 5 uur direct zonlicht krijgen, maar de trompetbekerplant hoeft geen direct zonlicht te krijgen.

Het laatste waar je nog op moet letten is dat je de plant op een plek zet waar het minimaal 15 graden overdag is. S' Nachts kan de plant tot 1 graden overleven.

Welke grond moet je hebben voor mijn vleesetende plant?

Voor een vleesetende plant is het belangrijk dat de grond vochtig is, zorg er dan ook voor dat je de plant dagelijks water geeft, zodat de plant niet uitdroogt.

Een vleesetende plant groeit het beste in een stikstofarme grond, waar weinig voeding inzitten. Daarom kun je voor een vleesetende plant geen normale potgrond gebruiken, omdat daar te veel voeding in zit. Gebruik daarom voor vleesetende planten speciale grond, deze staat onderaan deze pagina.

Waar kan ik vleesetende planten grond kopen? 

Bij Tuincentrumgigant kun je gemakkelijk en goedkoop speciale vleesetende planten grond kopen. 

 

DCM Vleesetende planten potgrond Heeft de juiste grondstructuur voor vleesetende planten. Daarnaast is het stikstofarme grond, dit zorgt ervoor dat de groei wordt gestimuleerd voor de plant.

DCM Vleesetende planten grond voordelen:

Extra toegevoegde kokosvezel vergemakkelijkt de herbevochtiging
Onbemeste kwaliteitspotgrond op basis van hoogwaardig witveen zodat voldoende water kan vastgehouden worden
Zure, voedingsarme grond voor de vleesetende plant
 
Bekijk product
DCM Vleesetende planten potgrond 5ltr

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.