Welke kerstboom is geschikt voor in uw tuin?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Welke kerstboom is geschikt voor in uw tuin?

Welke kerstboom u het beste in uw tuin kan plaatsen en waarom leest u allemaal in deze blog. Daarnaast geef ik u extra tips voor een goede kerstboom in uw tuin!

Kerstboom in tuin

Welke kerstboom kunt u in uw tuin zetten? U kunt vrijwel iedere kerstboom in uw tuin plaatsen. Echter worden de Nordmann en de Picea Omorika het vaakst in een tuin geplaatst na de kerst. Dit komt doordat deze 2 kerstboom soorten sterk en snel kunnen wortelen, daardoor is de kans groot dat uw kerstboom blijft overleven. Een kerstboom wat u op deze manier ieder jaar herplant kan tot wel 15 jaar lang mee gaan. Als u een kerstboom zelf herplant in uw tuin draagt u zelf bij aan een betere natuur. Op deze manier heeft u een duurzame kerstboom die u vele jaren kunt gebruiken. 

Wilt u wel een duurzame kerstboom, maar wilt u deze niet in uw tuin plaatsen? Kies dan voor de duurzame kerstbomen van Tuincentrumgigant, deze kunt u na de kerst inleveren. Dan zorgen wij dat uw boom wordt herplant. Het voordeel van een duurzame kerstboom van Tuincentrumgigant is dat de grond waar onze kerstbomen in staat speciaal is ontworpen voor de groei van kerstbomen, zonder dat er chemische middelen of kunstmest voor is gebruikt.

Tip: wilt u een kerstboom ieder jaar herplanten in uw tuin? Kies dan voor een kerstboom met kluit tot een hoogte van ± 150 cm. Deze kerstbomen zijn in pot gekweekt en hebben dus de grootste overlevingskans in uw tuin. 

Kerstboom in tuin met een kluit

Als u een kerstboom in de tuin plaatst kunt u het beste kiezen voor een kerstboom met kluit, omdat een kerstboom met kluit al wortels heeft. Daardoor kunt u ieder jaar de kerstboom hergebruiken. De kerstboom soorten met kluit die Tuincentrumgigant aanbied zijn de Nordmann en de Picea Omorika. Deze kerstbomen met kluit zijn het sterkst voor in een tuin. De Nordmann kerstboom is al verkrijgbaar vanaf 125 cm tot maar liefst 225 cm hoog en de Picea Omorika is er in de hoogtes van 100 cm tot 225 cm en soms tot 250 cm. Echter zijn de grootste kerstbomen het snelst uitverkocht, omdat deze kerstbomen ieder jaar het populairst zijn en er een beperkt aanbod van is. Als u een kerstboom gaat hergebruiken, door uw kerstboom ieder jaar in uw tuin te plaatsen kunt u het beste kiezen voor een kerstboom tot ongeveer 150 cm hoog. Een hogere kerstboom is vaak niet in pot gekweekt en daardoor hebben de grotere kerstbomen in pot een kleinere overlevingskans dan de kleinere in pot gekweekte kerstbomen. 

Wist u dat Tuincentrumgigant het grootste online echte kerstbomen assortiment heeft? Wij hebben namelijk de meest verschillende gezaagde kerstbomen. Daarnaast hebben we ook het heel veel verschillende kerstbomen met kluit in verschillende maten en soorten! Bent u benieuwd naar ons volledige aanbod kerstbomen? Neem dan een kijkje in onze categorie echte kerstbomen.

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.