Welke verschillende kerstboom soorten zijn er?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Welke verschillende  kerstboom soorten zijn er?

Gaat u een echte kerstboom kopen en bent u benieuwd naar de verschillende soorten kerstbomen? Lees dan deze blog om te weten te komen welke kerstboom soorten er zijn. Zo weet u exact welke kerstboom soort bij u past voor een geslaagd kerstfeest!

Soorten kerstbomen

Er zijn veel verschillende soorten kerstbomen, maar veruit de populairste kerstboom is de Nordmann. Dit komt door de vorm en zachte glanzende naalden. Hieronder vindt alle soorten kerstbomen die er bestaan:

Kerstboom soort: Nordmann (Abies nordmanniana)Nordmann (Abies nordmanniana)

De Nordmann kerstboom, of Abies nordmanniana, heeft donkergroene, glanzende naalden die zacht aanvoelen en nauwelijks uitvallen, zelfs als hij uitdroogt. Dankzij zijn brede piramide vorm is deze boom perfect voor het ophangen van kerstdecoraties. In Nederland is de Nordmann populair vanwege zijn duurzaamheid en doordat de Nordmann weinig naalden laten uitvallen.

 

 

Kerstboom soort: Fijnspar (Picea Abies)Fijnspar (Picea Abies)

De Fijnspar kerstboom, ook wel Picea abies genoemd, heeft scherpe, groene naalden en een heerlijke traditionele kerstgeur. Hoewel de naalden sneller uitvallen, blijft de Fijnspar geliefd vanwege zijn traditionele uitstraling. In Nederland wordt de fijnspar ook wel kerstspar genoemd.

 

 

 

Kerstboom soort: blauwspar (Picea Pungens ‘Glauca’)Blauwspar (Picea Pungens ‘Glauca’)

De Blauwspar kerstboom, of Picea pungens ‘Glauca’, heeft blauw-grijze, stugge naalden en stevige takken die zware kerstballen kunnen dragen. Deze boom is populair vanwege zijn unieke kleur en sterke lekkere geur. In Nederland kiezen veel mensen voor de Blauwspar als alternatief voor de traditionele groene boom.

 

 

Kerstboom soort: Servische Spar (Picea Omorika)Servische Spar (Picea Omorika)

De Servische spar, of Picea omorika, heeft een slanke, opgaande vorm met donkergroene naalden en een zilveren onderkant. Deze elegante boom past perfect in kleine ruimtes en heeft een lichte dennengeur. Steeds meer Nederlanders kiezen voor deze boom vanwege zijn unieke uitstraling.

 

 

Kerstboom soort: Witte spar, Canadese spar (Picea Clauca Conica)Witte spar, Canadese spar (Picea Clauca Conica)

De Witte spar, ook bekend als de Canadese spar, heeft een compacte, conische vorm en kleine, zachte naalden. Deze boom groeit langzaam en is ideaal voor kleine ruimtes en buitengebruik. In Nederland is deze boom populair vanwege zijn formaat en mooie vorm.

 

 

 

Kerstboom soort: Fijnspar of kerstspar (Picea abies ‘Will's Zwerg’)Fijnspar of kerstspar (Picea abies ‘Will's Zwerg’)

De Fijnspar, ook bekend als kerstspar, is in de variant ‘Will's Zwerg’ een compacte, gedrongen boom met kleine, groene naalden. Deze boom is perfect voor kleine ruimtes en heeft de traditionele uitstraling van een klassieke kerstboom. In Nederland wordt deze compacte boom vaak voor zowel binnen als buiten gebruikt. 

 

 

Wist u dat?

Tuincentrumgigant de grootste keuze uit echte kerstbomen van heel Nederland en België heeft? Daarom zit er altijd wel een perfecte boom voor u tussen! Bekijk ons uitgebreide assortiment aan kerstbomen in de categorie echte kerstboom kopen.

Nordmann kerstboom

De populairste kerstboom soort is de Nordmann. Dit komt door de mooie piramide vorm van de Nordmann kerstboom. Daarnaast heeft een Nordmann mooie groene takken en glanzende naalden. Naast dat de Nordmann kerstbomen mooie groene takken en glanzende naalden hebben, laten de bomen nauwelijks naalden vallen. Daardoor hoeft u niet elke dag de naalden van de kerstboom op te zuigen. Dit bespaart u tijd, maar u kunt vooral langer genieten van uw mooie versierde kerstboom!

Kiest u voor een gezaagde kerstboom? Kijk dan eens in onze uitgebreide categorie aan kerstboomstandaarden. Hier vindt u veel verschillende soorten, zoals een gerecyclede kerstboomstandaard. 

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.