DCM Gazonmeststof Robot 20 kg
Gazonmeststof Robot 20 kg €49,25 €53,75

DCM Gazonmeststof Robot 20 kg

Aanbieding!
Informatie

DCM Gazonmeststof Robot is een complete gazonmeststof die speciaal is ontwikkeld voor gazons die met een robot- of mulchmaaier worden gemaaid. De meststof bevat bacteriën die zorgen voor een snelle compostering van de maairesten.

Bij het gebruik van een robot of mulchmaaier worden de maairesten door bacteriën afgebroken en omgezet in voeding voor het gazon. Deze vrijgestelde voeding volstaat echter niet om het gazon in topconditie te houden. Zonder extra bemesting verschraalt het gras en verliest het zijn diepgroene kleur. In een minder dicht gazon zullen mos en onkruid sneller opduiken. Daarom is een aangepaste meststof zoals DCM Gazonmeststof Robot nodig. DCM Gazonmeststof Robot bevat toegevoegde bacteriën die de overtollige maairesten verteren en zo de viltlaag doet verminderen. Hierdoor kan het gazon blijven ademen en beter water en voeding opnemen. DCM Gazonmeststof Robot is een professionele meststof met hoogkwalitatieve grondstoffen die 100 dagen voeding geven aan het gazon. Het heeft bovendien een indirecte werking tegen mos, wat verticuteren overbodig maakt.

De toegevoegde micro-organismen (bacteriën) zorgen naast de compostering van de maairesten, ook voor meer bodemleven en een betere opname van voedingselementen. De combinatie van meststof en kalk voedt niet alleen het gazon, maar ontzuurt de bodem ook licht en maakt de voedingselementen beter opneembaar. Daarnaast is de meststof verrijkt met magnesium en ijzer voor een diepgroene graskleur gedurende 100 dagen. En het hoge kaliumgehalte zorgt voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen droogte, betreding en vorst.

Dosering 0,4-0,6 kg / 10 m². Inhoud 20 kg, voldoende tot 400 m².