DCM Kieseriet (2 kg) kopen?
Kieseriet (2 kg) kopen? €16,75

DCM Kieseriet (2 kg) kopen?

Informatie

Wat is kieseriet?

DCM Kieseriet is een natuurlijke meststof met een hoge concentratie magnesium. Het bevat ook zwavel en kan worden gebruikt voor verschillende planten en gewassen, zoals coniferen, dennen, heesters, groene planten, gras en groenten. Kieseriet is verkrijgbaar als geconcentreerd mineraalpoeder en wordt snel opgenomen in de bodem, waardoor planten het magnesium gelijk kunnen opnemen.

 

Hoe snel werkt kieseriet?

Kieseriet werkt snel en na ongeveer twee weken is het effect al zichtbaar. Door het magnesiumgehalte wordt de fotosynthese bevorderd, waardoor planten een gezonde groene kleur krijgen.

 

Waarom DCM kieseriet?

DCM kieseriet is een sterke en geconcentreerde meststof met een krachtige werking. Het biedt een snel en duurzaam resultaat en is daarom erg populair onder tuinders.

 

Bij welke planten gebruik ik kieseriet?

Kieseriet is geschikt voor een groot aantal planten en gewassen. Naaldbomen en heesters hebben vaak een tekort aan magnesium en hebben daarom extra baat bij kieseriet. Ook groenten zoals sla, peterselie en selderij kunnen door het hoge zwavelgehalte van kieseriet goed groeien.

 

Kan ik kieseriet gebruiken in mijn moestuin?

Absoluut, kieseriet van DCM is een must-have voor een gezonde moestuin. Door het strooien van een klein beetje kieseriet krijgen uw groenten een mooie, donkergroene kleur. Vooral bladgroenten zoals sla en vruchtgroenten met grote bladeren zoals komkommers en tomaten hebben profijt van kieseriet.

 

Waaruit bestaat kieseriet?

Kieseriet bestaat voornamelijk uit mineralen, met een magnesiumgehalte van 26% MgO en magnesiumsulfaat (MgSO4).

 

Wanneer heb ik kieseriet nodig?

Kieseriet kan het hele jaar door worden gestrooid, maar het beste moment is aan het begin van het groeiseizoen in maart. Kieseriet wordt vaak gebruikt als planten een tekort aan magnesium hebben, te herkennen aan gele of bruine bladeren.

 

Het voordeel van kieseriet voor het gazon

Ook voor het gazon is kieseriet een goede keuze. Het bevordert namelijk de fotosynthese, waardoor uw grasmat een mooie, diepgroene kleur krijgt. Als uw grasmat geel wordt en niet snel genoeg groeit, kan het strooien van kieseriet het probleem verhelpen.

 

Hoeveel kieseriet heb ik nodig?

Om de gewassen te voorzien van voldoende kieseriet is er per toediening maar een beperkte hoeveelheid nodig. Het kieseriet is namelijk verkrijgbaar als geconcentreerd mineraalpoeder. De hoeveelheid kieseriet die nodig is hangt af van de dichtheid en andere factoren van de gewassen. Voor groenten wordt bijvoorbeeld 2 kilo per 50 vierkante meter aangeraden, terwijl voor naaldbomen en heesters 2 kilo per 30 vierkante meter voldoende is en voor gras 2 kilo per 20 vierkante meter wordt geadviseerd. Houd er wel rekening mee dat dit slechts een indicatie is.

 

Waar kan ik kieseriet kopen?

Kieseriet is gemakkelijk te verkrijgen in het tuincentrum of in online winkels, zoals onze webshop. Als u bij ons bestelt, dan wordt de kieseriet dezelfde dag nog verstuurd en u betaalt geen verzendkosten. Bovendien bieden wij de optie om achteraf te betalen.

 

Tip bij het strooien van kieserietpoeder

Een handige tip bij het strooien van kieserietpoeder is om het te vermengen met een zwaardere stof, zoals een beetje aarde of tuinmest. Op deze manier kan het poeder geleidelijk worden gestrooid en voorkomt u dat de kieseriet gaat stuiven door de wind. Door het poeder gelijk te besproeien met water wordt het ook beter opgenomen door de bodem en de planten.

 

Hoe lang werkt kieseriet in de bodem?

De duur van de werking van kieseriet in de bodem hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: de hoeveelheid kieseriet die is toegepast, de bodemgesteldheid en de groeiomstandigheden van de planten. Over het algemeen blijft de werking van kieseriet enkele weken tot enkele maanden aanwezig voordat het opnieuw moet worden aangebracht. Het wordt aanbevolen om de toestand van de planten regelmatig te controleren en de kieseriettoepassing aan te passen indien nodig.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review