DCM DCM Lavameel
DCM Lavameel €31,99

DCM DCM Lavameel

Informatie

Lavameel kopen, nu gratis thuisbezorgd

Koop DCM Lavameel gemakkelijk en goedkoop bij Tuincentrumgigant.


DCM Lavameel is een verrijking van je zwakke bodem

DCM Lavameel zuivert en beschermt uw bodem. Door lavameel toe te passen, verrijk je de bodem met verschillende mineralen en wordt de bodem beschermd tegen ongewilde insecten, schimmels.. Daarnaast houdt het de zuurgraad van de bodem op peil. Lavameel wordt veel gebruikt voor de optimalisatie van kleigrond.


Wat is lavameel?

DCM Lavameel is een fijn gemalen vulkanisch gesteente waaraan silicium en 83 andere mineralen is toegevoegd. Het hoge fosforgehalte van silicium zorgt ervoor dat planten de voedingsstoffen uit de grond beter kunnen opnemen. Daarnaast verbetert Lavameel de structuur van uw bodem door te opereren als zuurtegraadregelaar. Zodoende is lavameel ideaal om de groei van uw planten optimaal te bevorderen. Meer weten over DCM lavameel? Lees er hier meer over.

Voordelen van DCM lavameel:

  • Verschillende mineralen zorgen voor een optimale groei
  • Schimmels en ongedierte krijgen minder toegankelijkheid
  • Er wordt een fysische barrière gecreëerd tijdens de verstuiving
  • Verbetering plantengroei en beworteling door de aanwezigheid van silicium

 

Hoe breng je lavameel aan?

DCM Lavameel kan gebruikt worden tijdens het plantklaar maken van de bodem. Het voorbereiden van de bodem kan door het lavameel op te lossen in lauw water en de bodem vervolgens te begieten met dit mengsel. Daarnaast kan DCM Lavameel ook aangebracht worden door het te bestrooien op de bodem, door gebruik te maken van een poederverstuiver of simpelweg met de hand. De ideale periode voor het gebruik van lavameel is tussen maart en oktober.

Hoe herken je een klei- of zandgrond?

Lavameel is dus uitermate geschikt als bodemverbeteraar van tuinen op kleigrond. Twijfelt u over de grondsoort van uw tuin? Zo herkent u het verschil: Kleigrond plakt als het nat is en wordt keihard (barst) bij droog weer. Een zandgrond bevat veel grove zandkorrels en droogt snel uit.


Test het zelf:

Pak wat grond in uw handen en probeer er een bal van te kneden. Valt de bal niet uit elkaar, dan zit er een flink percentage klei in. Valt hij wel uit elkaar dan is het percentage zand groter. Lukt het absoluut niet om er een bal van te maken, dan heeft u te maken met een arme zandgrond.

Gebruik voor bevordering van kleigrond DCM Lavameel en voor zandgrond DCM Bentoniet.Gratis thuisbezorgd

Lavameel kopen? Waarom sjouwen? De zak met 20 kilo lavameel wordt binnen twee dagen gratis thuisbezorgd.