Cacaodoppen kopen? Dé bodembedekker voor de tuin

3
Cacaodoppen kopen? Deze elegante bodembedekker voor de tuin vindt u volop in onze webshop. Altijd een aanbieding, en vandaag besteld is overmorgen gratis bezorgd.
Lees meer
Sorteren op:

Waarom cacaodoppen kopen voor in de tuin?

Cacaodoppen worden in de tuin gebruikt als natuurlijke en mooie bodembedekker. Door de bodem te bedekken met een laag cacaodoppen, blijft de grond onkruidvrij. 

 

Wat is het voordeel van een cacaodop?

Een cacaodop heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel van een laag cacaodoppen is dat onkruid geen kans meer krijgt, doordat het zonlicht de bodem niet meer bereikt. 

Een ander voordeel is de verbeterde waterhuishouding van de tuin. De cacaodoppen verdelen het regenwater, waardoor er geen plassen blijven staan in het geval op een niet-egale bodem.

Cacaodoppen zijn een natuurproduct en worden langzaam afgebroken door het bodemleven. Hierbij worden voedingsstoffen omgezet in compost, wat de bodem het hele jaar lang voedt.

Ook hebben ze een decoratieve functie: veel tuinliefhebbers vinden de rustgevende rode kleur van de cacaodop mooier en verzorgder ogen dan een kale bodem (of pot).

 

Waar in de tuin gebruik ik cacaodoppen?

Cacaodoppen gebruikt u op elke plek in de tuin waar onkruid kan ontstaan: in de perken, in de border, in plantenbakken en in bloempotten.

 

Hoe gebruik ik cacaodoppen?

Cacaodoppen zijn simpel te strooien vanuit de verpakking. Tip is om altijd eerst het ergste onkruid te verwijderen en de bodem te egaliseren met een hark.

 

Hoeveel cacaodoppen heb ik nodig?

Een zak met cacaodoppen bevat vijftig of zeventig liter. Ervan uitgaande dat u een laag van tussen de 5 en 8 centimeter strooit, is één zak genoeg om 2,5 tot 3 vierkante meter mee te bedekken, afhankelijk van welke zak u koopt.

Cacaodoppen worden langzaam afgebroken door het bodemleven in uw tuin. Daarom adviseren we om de toplaag jaarlijks aan te vullen met een nieuwe laag cacaodoppen.

 

Hoeveel cacaodoppen per vierkante meter?

Cacaodoppen zijn het effectiefst als ze worden gestrooid in een ruime laag van minstens vijf centimeter. Bij vijf centimeter (of meer) liggen er voldoende cacaodoppen op de bodem om te voorkomen dat zonlicht de bodem bereikt. Bestaand onkruid sterft en nieuw onkruid krijgt niet meer de kans om op te komen.

 

Waarom cacaodoppen van Tuincentrum Gigant?

De cacaodoppen van alle merken in ons assortiment zijn zorgvuldig samengesteld uit de beste organische materialen. De doppen zijn schoon, zitten boordevol voeding voor de bodem en hebben een rustige uitstraling dankzij de donkerrode kleur. 

 

Waarvan zijn cacaodoppen gemaakt?

Cacaodoppen zijn een restproduct van cacaobonen, waarvan chocolade wordt gemaakt. Doordat de doppen worden hergebruikt in de tuin, zijn cacaodoppen een duurzame keuze voor de ecologische tuin. 

 

Welke voedingsstoffen voegen cacaodoppen toe aan de bodem?

Cacaodoppen bevatten eiwitten, stikstof en fosfaat. Dankzij de pH-waarde van 5,8 blijft de zuurgraad van de bodem stabiel.

 

Kan ik cacaodoppen gebruiken in combinatie met andere meststoffen?

Cacaodoppen zijn goed te combineren met de basisbemesting van uw tuin.

 

Hoe vaak moet ik cacaodoppen gebruiken in de tuin?

Hoe vaak cacaodoppen in de tuin moeten worden gebruikt, hangt af van de individuele tuin en de behoefte aan bodembedekking. Over het algemeen wordt aanbevolen om jaarlijks een nieuwe laag cacaodoppen aan te brengen.


Hoe lang duurt het voordat de cacaodoppen zijn afgebroken en moet ik ze dan weer vervangen?

Cacaodoppen worden langzaam afgebroken door het bodemleven in de tuin. Hoe lang dit duurt, hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid regenval en de aanwezigheid van bodemorganismen. Het wordt aangeraden om de toplaag van de cacaodoppen jaarlijks aan te vullen met een nieuwe laag om de voordelen van de cacaodoppen te behouden.

Culvita Cacaodoppen 70 Liter