Potgrond kopen? Altijd een aanbieding

71
Potgrond kopen? Bij ons vindt u altijd een potgrond aanbieding. Alle bestellingen worden binnen twee dagen gratis thuisbezorgd.
Lees meer
Sorteren op:

Een ruim assortiment

Bij ons vindt u een groot assortiment aan potgrond van topmerken, waaronder DCM en Compo. Deze merken zijn samengesteld met de beste ingrediënten en bieden uw planten de perfecte balans en tot 100 dagen lang voeding. 

 

Wat doet potgrond?

In potgrond zitten diverse natuurlijke grondstoffen. Het zorgt ervoor dat planten beter water kunnen vasthouden, zodat ze meer voeding op kunnen nemen. 

 

Welke soorten potgrond zijn er?

Er bestaan verschillende soorten potgronden. Denk bijvoorbeeld aan het aanplanten of oppotten van planten of het ophogen en verbeteren van de grond in uw tuin.

Verschillende soorten potgrond:

  • - Stekgrond kunt u gebruiken voor jonge plantjes. Het bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen die in deze fase van het plantje essentieel zijn.
  • - Mediterrane potgrond is geschikt voor mediterrane planten (Vijgen, Citroen planten en Olijfbomen). Er zitten grondstoffen in waardoor uw planten beter bestand zijn tegen ziektes en droogte.
  • - Kokos potgrond zorgt voor een luchtige structuur. Ideaal voor tropische planten.
  • - Cactus grond is speciaal ontwikkeld voor vetplanten en cactussen. Normaal groeien deze planten in zeer droge en hete gebieden. De grond is daar luchtig en droog en zo is deze potgrond ook samengesteld.
  • - Universele potgrond is geschikt voor de meeste planten. Door de grondstoffen is de potgrond luchtig en houdt het water goed vast. Wel is het belangrijk om hier de juiste voedingsstoffen aan toe te voegen, aangezien iedere plant zijn eigen behoeftes heeft.

 

Waarom is de juiste potgrond zo belangrijk?

Door de juiste potgrond te kiezen voor uw planten wordt de gezondheid en bloeitijd van uw planten gestimuleerd. 

Met de juiste grond ontwikkelen de planten een dikke en gezonde wortelbasis. Dit zorgt ervoor dat de planten altijd stevig kunnen blijven staan. 

Zo kunt u langer plezier hebben van uw groene vriendjes, zowel in als om het huis. En bij ons vindt u altijd een aantrekkelijke potgrond aanbieding!

 

Welke potgrond is geschikt voor kamerplanten?

Ook voor kamerplanten is er speciaal potgrond ontwikkeld. Onderstaand een lijstje die wij in het assortiment hebben:

  • - COMPO SANA Potgrond Kamerplanten & Palmen 10L
  • - COMPO SANA Potgrond Kamerplanten & Palmen 20L
  • - DCM Potgrond Kamerplanten (10L)
  • - DCM Potgrond Kamerplanten (2,5L)
  • - DCM Potgrond Kamerplanten (30L)

 

Welke potgrond is geschikt voor tuinplanten?

Voor tuinplanten in pot kunt u het beste kiezen voor aanplant potgrond. Deze potgrond geeft de planten namelijk een extra boost, wat een impuls geeft aan het bodemleven.

Planten zullen hierdoor beter aanslaan. Daarnaast bevat de potgrond voeding voor ongeveer 100 dagen. 

 

Welke potgrond is geschikt voor een moestuin?

Het bijhouden van een moestuin is tegenwoordig steeds populairder. Om de moestuin goed te onderhouden, is er moestuingrond en zaai- en stekgrond beschikbaar. 

Deze grond bestaat uit een turfstrooisel van zand, kokosvezel en biologische meststoffen. De samenstelling zorgt ervoor dat het water goed wordt vastgehouden. Dit draagt bij aan een snelle ontkieming van de zaden.

 

Welke potgrond is geschikt voor het ophogen van de tuin?

Heeft u de ambitie om uw tuin op te hogen? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van bemeste tuinaarde. 

Hou er wel rekening mee dat u met bemeste tuinaarde niks kunt planten. De potgrond is namelijk zuur en dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

Wilt u naast het ophogen van uw tuin planten gaan planten? Dan kunt u gebruik maken van universeel potgrond. 

 

Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?

Er bestaat een verschil tussen potgrond en tuinaarde, ook al lijken ze op elkaar. Potgrond is speciaal gemaakt voor het gebruik in potten en plantenbakken, terwijl tuinaarde meer geschikt is voor het ophogen van borders of het aanleggen van een moestuin. Potgrond is meestal luchtiger en bevat meer voedingsstoffen dan tuinaarde, wat het beter geschikt maakt voor planten die in een beperkte ruimte groeien.


Kan ik potgrond uit mijn tuin hergebruiken?

Als u wilt weten of u de potgrond uit uw tuin opnieuw kunt gebruiken, is het belangrijk om te controleren of de grond nog voldoende voedingsstoffen bevat en vrij is van ziektes en plagen. Meng oude potgrond bij voorkeur met nieuwe potgrond om de voedingsstoffen aan te vullen en de structuur te verbeteren.


Wat is het verschil tussen universele potgrond en specifieke potgrond?

Universele potgrond is geschikt voor de meeste planten, zowel binnen als buiten. Specifieke potgrond is ontwikkeld voor speciale planten, zoals mediterrane planten, cactussen, varens of orchideeën. Specifieke potgrond bevat vaak de juiste hoeveelheid voedingsstoffen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de betreffende planten.


Hoe bewaar ik potgrond het beste?

Bewaar potgrond het beste op een droge en koele plek, zoals in een schuur of opslagruimte. Bewaar de potgrond afgesloten om te voorkomen dat er vocht of ongedierte bij kan komen. Zorg er ook voor dat de zakken niet in direct zonlicht staan om uitdroging te voorkomen.


Wanneer moet ik mijn planten in nieuwe potgrond zetten?

Het is aan te raden om uw planten elk jaar of om de twee jaar in nieuwe potgrond te zetten om te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen krijgen en de grondstructuur niet te compact wordt. Als de grond erg droog aanvoelt of er wortels uit de bodem van de pot groeien, is het ook tijd om de planten in nieuwe potgrond te zetten. Houd er rekening mee dat sommige planten specifieke soorten potgrond nodig hebben om optimaal te kunnen groeien.

 

Potgrond aanbieding!

Ontdek nu onze potgrond aanbiedingen. Wij bieden de beste merken voor een scherpe prijs en leveren een goede service. Alle bestellingen worden bovendien binnen twee dagen kosteloos thuisbezorgd.