Beukenhaag bemesting kopen?

3
Koop de beste mest voor uw beukenhaag snel en simpel online.
Lees meer
Sorteren op:

Wat is beukenhaag bemesting?

Elke plant is anders. Daarom verschilt ook de behoefte per plant of gewas. De één zal meer behoefte hebben aan fosfor, de ander wil juist een hele hoop stikstof. Hetzelfde geldt voor magnesium en andere belangrijke mineralen.

De beukenhaag heeft een grote behoefte aan kalium. Mest voor de beukenhaag is specifiek samengesteld voor deze kaliumbehoefte.

Beukenhaag bemesting is met zorg samengesteld voor de optimale groei van de beukenhaag. Dit zorgt voor een snelle ontwikkeling van het blad en de takken, en voor de perfecte kleur in het hoogseizoen.

 

Wat doet het mest voor de beukenhaag?

Beukenhaag bemesten heeft veel voordelen:

  • De plant is gezond en beter bestand tegen ziekten.
  • Een gezond wortelstelsel, maar wel op de juiste plek: de bemesting zorgt dat de wortels niet op zoek gaan naar voeding in het gras of onder bestrating.
  • Een frisse, diepgroene kleur van de bladeren.
  • Gezonde topscheuten.
  • Activeert het bodemleven, waardoor meer humus in de grond komt.

 

Waarom beukenhaag bemesting van DCM?

De beukenhaag bemesting van DCM bestaat uit zorgvuldig samengestelde stoffen. De zachte werking zorgt voor een duurzame groei. De voedingselementen worden geleidelijk losgelaten volgens de behoefte van de plant; en dat 100 dagen lang.

 

Waarom beukenhaag bemesting van Compo?

Compo Bio Meststof Hagen & Buxus heeft een unieke toevoeging: schapenwol. Schapenwol is rijk aan voedingsstoffen, die geleidelijk vrijkomen en worden doorgegeven aan de planten. 

Deze toevoeging zorgt voor onmiddellijk extra voeding tijdens de eerste vijf maanden van de beukenhaag. De meststof wordt geleverd in korrels die het water vasthouden en de bodemstructuur bevorderen.

 

Kan ik beukenhaag bemesting combineren met andere meststoffen?

Onze beukenhaag bemesting is een krachtige basisbemesting, die gaat zorgen voor een goede groei tijdens het hele seizoen. 

 

Hoe strooi ik mest door de beukenhaag?

Beuekenhaag bemesting strooit u simpel:

  • Nieuwe aanleg: strooi voldoende mest rechtstreeks in het plantgat.
  • Bestaande beplanting: hark de mest op een diepte van ongeveer 3,5 centimeter in de bodem.

 

Wanneer bemest ik de beukenhaag?

De bemesting strooit u bij voorkeur in de lente. Zo heeft de beukenhaag het hele jaar door de voeding die de haag nodig heeft. 

Door op tijd te bemesten zorgt u voor een goede groei. Ook voorkomt u dat de wortels in de zomer op zoek gaan naar voeding en zich zo een weg banen onder het gras of de betegeling.

Zorg direct na de bemesting voor voldoende water. Bemest nooit tijdens hitte of in de volle zon, want dan ontstaat het gevaar op verbranding.

 

Hoeveel beukenhaag bemesting heeft u nodig?

Koopt u beukenhaag bemesting, dan heeft u waarschijnlijk genoeg in huis voor het hele seizoen. Hoeveel u nodig heeft hangt af van het soort grond, maar ga uit van 3 kilo per 20 vierkante meter.

We raden aan om de dosering niet te overschrijden. Een beetje extra mest is niet erg, maar té veel mest levert kans op verbranding op.

Onze beukenhaag bemesting kan lang worden bewaard, mits koel en droog bewaard. Zo heeft u altijd een voorraad, zelfs als u bij de basisbemesting iets overhoudt.