Potgrond Olijven, Vijgen en Citrus kopen?

2
Dan bent u bij Tuincentrumgigant aan het juiste adres. De potgrond Olijven, Vijgen en Citrus is de beste potgrond voor bloemen, planten, groenten en kruiden.
Lees meer
Sorteren op:

Wat is potgrond Olijven, Vijgen en Citrus?

De potgrond Olijven, Vijgen en Citrus bestaat uit puimsteen en lava. Deze combinatie zorgt voor een luchtige structuur waardoor de wortels van de planten gezond blijven.

Door de organische bemesting, bevat de potgrond alle benodigde voedingsstoffen.

 

Wat zit er in potgrond Olijven, Vijgen en Citrus?

In de potgrond Olijven, Vijgen en Citrus bestaat uit twee belangrijke grondstoffen, namelijk lava en puimsteen

Lava is een luchtig en poreus gesteente, wat zorgt voor een balans in water en zuurstof in uw bodem. Deze balans resulteert uiteindelijk in gezonde plantenwortels. 

Puimsteen is ook een gesteente dat is ontstaan bij vulkaanuitbarstingen. Het is een uitstekende grondstof voor uw planten, aangezien het overtollig vocht absorbeert. Het voorkomt daarmee dat de grond te nat wordt en wortels gaan rotten. 

 

Wat is het verschil tussen universeel potgrond en potgrond Olijven, Vijgen en Citrus?

Universeel potgrond is niet voor niets ontwikkeld. Qua structuur is het prima voor de meeste planten.

Het enige nadeel is dat u zelf de juiste voedingsstoffen dient toe te voegen. Aangezien elke plant zijn eigen behoeftes heeft.

Daarom wordt er aangeraden om bij ‘speciale’ planten gebruik te maken van een potgrond die bij de plant past.

Olijven, Vijgen en Citrus hebben bijvoorbeeld meer voeding nodig en gedijen goed bij een hoge pH-waarde. Voor dit soort planten kunt u gebruik maken van DCM Potgrond Olijven, Vijgen en Citrus. 

 

Waarom kiezen voor potgrond Olijven, Vijgen en Citrus?

De potgrond is organisch bemest voor maar liefst 100 dagen. Dit zorgt ervoor dat uw planten al vanaf de eerste dag flink zullen groeien en bloeien.

Ook heeft de DCM Potgrond Olijven, Vijgen en Citrus het BIO-label, waardoor u de potgrond kunt gebruiken in biologische tuin- en landbouw. 

Door de goede samenstelling van grondstoffen zal de potgrond niet in krimpen. Daarnaast zorgen de lava- en puinsteen ervoor dat de plant zich nog beter voelt. Dit gaat u terug zien in de bloei periode.