Met gedroogde koemest maak je je grond snel voedingsrijk!

3
Sorteren op:
€24,95
Op voorraad

Koemest korrels kopen?

Bij Tuincentrumgigant bestel je gemakkelijk en goedkoop DCM gedroogde koemest. Wij leveren dit binnen 1 á 2 werkdagen bij u thuis af! Dit zorgt ervoor dat u niet hoeft te sjouwen met de zware zakken.

Wat zijn de voordelen van gedroogde koemest?

• DCM Gedroogde Koemest is een organisch bodem verbeterend middel met een hoog gehalte aan organische stof (50% ), toepasbaar in de biologische land- en tuinbouw De organische stof in deze zuivere koemest is een energiebron voor talrijke micro-organismen en wordt door het bodemleven omgezet in humus. Humus zorgt voor een luchtige, kruimelige bodemstructuur en verhoogt het vermogen van de grond om water en voedingselementen vast te houden. Zo kunnen planten sneller en makkelijker inwortelen, komt er een ideaal evenwicht tussen lucht en vocht in de grond tot stand en spoelen voedingsstoffen minder uit.

• DCM Gedroogde Koemest ondergaat een droging en warmtebehandeling (conform hygiëne-eisen (EG) verordening nr. 1069/2009 en wijzigingen). Hierdoor is hij veel gebruiksvriendelijker en properder in gebruik dan verse mest. Bovendien is dit organisch bodem verbeterend middel volledig vrij van onkruidzaden, insecten of ziektekiemen en daardoor volkomen veilig voor grond en planten.

Wanneer kan ik koemest gebruiken?

Koemest kan je toepassen vanaf februari tot oktober. Je kan het dus niet in de winter gebruiken, want dan werkt de organische stoffen niet 100%.

Hoe gebruiken?

Zorg ervoor dat als je een gazon inzaait je eerst alles onkruidvrij hebt gemaakt en vervolgens met een hark alles ligt heb los geharkt.

Dankzij zijn zachte werking mag bodemverbeteraar zowel bij onderhoud als tot vlak vóór het zaaien of planten gebruikt worden. De juiste dosis oppervlakkig inwerken bij het plantklaar leggen van de grond. Begieten in geval van droog weer.

Dosis:

  • Bladgroenten: 2,5-3,5 kg/10 m2 Vruchtgroenten: 2,5-3,5 kg/10 m2
  • Knol- en wortelgroenten: 2,5-3 kg/10 m2, Andere groenten: 2,5-3,5 kg/10 m2
  • Fruit: aanplanting: 3-4 kg/10 m2 onderhoud: 2,5-3 kg/10 m2
  • Gazon: aanleg: 2,5-3,5 kg/10 m2 onderhoud: 2,5-3 kg/10 m2
  • Bomen & sierstruiken: aanplanting: 3-3,5 kg/10 m2, onderhoud: 2,5-3 kg/10 m2
  • Bloemen: 2,5-3,5 kg/10m2

Tip

DCM Gedroogde Koemest is een organisch bodem verbeterend middel en géén meststof. Gebruik DCM Organische Meststoffen voor het verbeteren van de voedingstoestand van uw bodem. Voor elke teelt biedt DCM u een meststof aan met een aangepaste NPK-verhouding.

 

 

 

 

 

 

Waarom kiezen voor DCM gedroogde koemest?

De Koemest korrels van DCM zijn 100% organisch, daarnaast heeft veel voordelen, zoals een hoog organisch stikstof gehalte.

Waar kan ik het voor gebruiken?

Koemest kun je gebruiken voor je gazon, fruit, groentes, bomen, struiken, bloemen en voor een betere structuur van je grond.

De koemest geeft de activiteit in de bodem een goede boost, waardoor je planten het meer naar hun zin gaan hebben.