Big bag zand (1m3) - Gratis bezorging
Big bag zand (1m3) - Gratis bezorging €139,95

Big bag zand (1m3) - Gratis bezorging

€139,95
Op voorraad
 • Gratis verzending!
 • Veilig achteraf betalen!
 • Levering binnen 1-3 werkdagen
Informatie

Big bag zand bestellen:

Wilt u een big bag zand bestellen? Bij Tuincentrumgigant bestel je gemakkelijk en goedkoop een big bag zand, deze leveren wij binnen 2 werkdagen gratis door heel Nederland.

Specificaties: 

Straatzand kun je gebruiken voor onder een terras, oprit, kunstgras of in de zandbak. Ons zand is schoon en bevat dus geen andere materialen, daardoor kun je het gemakkelijk egaliseren en is het ook geschikt voor een zandbak.

Grote: 1 kubieke meter

Inhoud: 1 kuub zand

Levering: Op pallet

Soorten benamingen voor zand:

Voor zand zijn er heel veel verschillende soorten benamingen. De meest voorkomende naam is straatzand, omdat het wordt gebruikt om de bestrating en tegels op te leggen. Uiteraard zijn er nog veel meer namen voor zand, deze staan hieronder:

 • Ophoogzand
 • Bestratingszand
 • Geel zand
 • Wit zand
 • Straatzand
 • Klinkerzand
 • Vulzand
 • Zand voor zandbed
 • Aanvulzand
 • Zand voor bestrating
 • Instraatzand
 • Speelzand

Wat is straatzand?

Straatzand is een type zand dat speciaal is ontworpen voor gebruik als ondergrond bij bestratingswerkzaamheden. Het heeft een fijne korrelgrootte en is vrij van organisch materiaal, waardoor het ideaal is voor het leggen van bestratingen zoals stenen, tegels en klinkers. Straatzand biedt een stevige en stabiele basis voor bestrating en helpt verzakkingen te voorkomen.

Waar kan je straatzand voor gebruiken?

Straatzand kun je gebruiken voor verschillende bestratingsprojecten. De meest voorkomende staan hieronder op een rijtje:

Oprit aanleggen: Het egaliseren van de ondergrond en het leggen van straatzand vormt de basis voor het leggen van bestratingsmateriaal voor opritten.

Terrassen en paden: Of het nu gaat om een terras in de achtertuin of een looppad in de voortuin, straatzand biedt een solide ondergrond voor het leggen van stenen, tegels of klinkers.

Trottoirs en opritten: Bij openbare projecten zoals trottoirs en opritten is straatzand belangrijk  voor een gelijkmatige en stevige ondergrond voor zwaardere voertuigen.

Kunstgras: Voor kunstgras is het essentieel dat je de ondergrond zo vlak mogelijk maakt, omdat je alle hoogte verschillen later weer terugziet.

Hoeveel zand heb je nodig?

Hoeveel zand je nodig hebt voor een stevige ondergrond verschilt per project. Gebruik je het voor een oprit, kunstgras of terras? Dan is het afwisselend hoeveel zand je moet gebruiken. Voor een oprit heb je minimaal 40cm nodig maar voor een terras heb je 10-15cm nodig. 

Hoeveel zand je nodig hebt kun je eenvoudig berekenen door de lengte x breedte x hoogte te doen. Bijvoorbeeld: je hebt een stuk van 5mtr lang, 2 mtr breed en 25cm hoog, dan is het 5x2x0,25= 2,5M³. 

TIP: Wil je meer weten over hoeveel zand je nodig hebt en waarom je genoeg zand moet gebruiken? Klik dan hier en lees onze blog.

Wat is de inhoud en gewicht van een big bag zand?

Een big bag is 1x1x1 dit houdt in dat er ongeveer 1 kuub zand zit. Dit zijn ongeveer 12 á 13 kruiwagens van 80ltr. 1 kuub weegt ongeveer 1500Kg, maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid zand. 0,25 kuub weegt ongeveer 375kg, maar 1 kuub weegt tussen de 1400 en 1500kg. Hieronder vind je een overzicht over de gewichten bij de verschillende formaten:

Big bag formaten:

Gewicht:

0,25M³ (Kuub)

375Kg

0,5M³ (Kuub)

750Kg

0,75M³ (Kuub)

1125Kg

1M³ (Kuub)

1500Kg

Grotere hoeveelheid zand nodig?

Bij ons kun je grotere hoeveelheden zand bestellen. Heb je 100M3 nodig of 1M3? Wij kunnen altijd genoeg zand leveren voor jouw project. Grotere hoeveelheden zand kunnen wij los leveren, maar ook in big bags. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid en de wens van de klant. De levertijd voor los gestort zand veranderd helemaal niks, dit is nog steeds binnen 2 werkdagen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je andere vragen? Neem dan contact op met de klantenservice voor de mogelijkheden.

Hoe ziet de levering eruit?

Wat is de levertijd van de bezorging?

Wij werken met een transporteur die de levering voor ons uitvoert, dit is binnen 2 werkdagen, maar vaak al binnen 24 uur! Onze transporteur werkt via een Track And Trace. Op deze manier weet je eenvoudig hoe laat je bestelling ongeveer wordt geleverd.

Was je niet thuis bij de levering?

Kon je niet thuis zijn op het moment van levering of was je het helemaal vergeten? Dan kun je via de website van onze transporteur gemakkelijk een nieuw levermoment inplannen. Dan komt onze transporteur op de gekozen dag langs om alsnog de levering uit te voeren. Als je dan niet aanwezig bent wordt de zending niet meer geleverd en gaat die retour, daarom is het belangrijk dat je aanwezig bent bij de levering.

Hoe wordt het geleverd?

Wij leveren de big bags aan op een pallet, op deze manier wordt het ook bij je thuis geleverd. Onze transporteur beschikt over een elektrische pompkar, daardoor kan de big bag op alle toegankelijke plekken worden geleverd.

LET OP: Zorg dat de plaats van de levering goed te bereiken is, omdat de levering wordt uitgevoerd met een vrachtwagen. Daarnaast wordt het op de plaats gereden met een pompkar, deze kan niet over grind, zand, grond of andere zachte ondergronden. 

Waar leveren wij allemaal?

Wij bezorgen gratis door heel Nederland binnen 2 werkdagen in onder andere: Utrecht, Amersfoort, Arnhem, Brabant, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Nijmegen, Den haag, Gouda, Eindhoven, Breda, Zwolle, Leiden, Maastricht & Tilburg

Klantenservice Tuincentrumgigant:

Ben je er niet uitgekomen of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze klantenservice is 6 dagen per week bereikbaar.

Telefoon: 0594-641900

Adres: De Terp 2, 9363XG, Marum, Nederland 

Dagen:

Openingstijden: 

Maandag

13:30 -17:30

Dinsdag

09:30 - 17:30

Woensdag

09:30 - 17:30

Donderdag

09:30 - 17:30

Vrijdag

09:30 - 17:30

Zaterdag

09:00 - 17:30

LET OP! Dit product kan niet worden geretourneerd!