Bloemen combineren met rozen

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Bloemen combineren met rozen

Om de kleur van rozen te benadrukken raad ik je aan om ze te combineren met vaste planten. En dat kan!

Rozen zijn van zichzelf al prachtig om te zien, maar ze gaan pas echt schitteren als je er bloeiende planten voorzet. Ik leg je graag uit op welke planten de rozen kunnen rekenen.

Planten die goed samengaan met rozen

Goede partners zijn Salvia Nemorosa, Purple Sensation, Alchemilla mollis en Max Frei. Al deze planten bloeien in mei en juni. 

 

Salvia Nemorosa

De Salvia nemorosa is een prachtige tuinplant met aarvormige bloeiwijze. Het is een sterke tuinplant die stevig staat en niet windgevoelig is. Een volgroeide plant wordt 40 - 50 cm hoog. 

 

Purple Sensation

De Purple Sensation kun je goed combineren met rozen. Het is een prachtige paarse bolgewas, die het liefst in de volle zon bloeit. De stengel wordt circa 70 - 80 cm lang.

 

Alchemilla mollis

De Alchemilla mollis (ook wel de fraaie vrouwenmantel genoemd) is een veel gebruikte tuinplant. Op een zonnige plek bloeit de fraaie vrouwenmantel uitbundig tot ongeveer 40 cm.

 

Max Frei

De Max Grei is een ooievaarsbek en heeft roze bloemen. Ook deze plant staat graag op een zonnige plant en wordt maar liefst 15 tot 20 cm hoog.

 

Ben je van plan om rozen en bloemen te gaan planten? Dan raad ik je aan om gebruik te maken van DCM Vivimus rozen en bloemen.