Hoeveel hydrokorrels te gebruiken?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Hoeveel hydrokorrels te gebruiken?

De hoeveelheid hydrokorrels die u moet gebruiken in uw plantenpotten hangt af van de grootte van de pot en de grootte van de plant die u wilt kweken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de bloempot voor éénderde te vullen met hydrokorrels. Dit voorkomt dat de plant te nat wordt, maar zorgt er tevens voor dat de grond wel vochtig blijft.

 

Wat doen hydrokorrels?

Hydrokorrels bieden verschillende voordelen voor planten in potten, zoals:

  • Goede drainage: Hydrokorrels zorgen voor een goede drainage van overtollig water in de plantenpot, waardoor de kans op wortelrot wordt verminderd.
  • Vochtbehoud: Hydrokorrels houden vocht vast, waardoor de planten minder vaak water hoeven te krijgen en de potgrond minder snel uitdroogt.
  • Verbeterde luchtcirculatie: Hydrokorrels zorgen voor een betere luchtcirculatie rond de plantenwortels, waardoor ze gezonder blijven en beter groeien.

Goed om te weten: hydrokorrels zijn niet giftig. Ze zijn gemaakt van gebakken klei.

 

Conclusie

Hydrokorrels zijn een populair substraat voor plantenpotten vanwege hun goede drainage en vochtbehoudende eigenschappen. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid hydrokorrels te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw planten gezond blijven.

Over het algemeen wordt aanbevolen om 2,5 tot 5 cm hydrokorrels in de bodem van de plantenpot te plaatsen, afhankelijk van de grootte van de pot. Als u hydrokorrels gebruikt in uw plantenpotten, kunt u genieten van gezonde en bloeiende planten.

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.