Hydrokorrels hergebruiken of recyclen?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Hydrokorrels hergebruiken of recyclen?

Hydrokorrels zijn een duurzaam substraat dat lang meegaat en weinig onderhoud vereist. Maar wat als u zich afvraagt of u hydrokorrels kunt hergebruiken of recyclen?

In deze blog zal ik vertellen hoe u hydrokorrels kunt hergebruiken en of het mogelijk is om ze te recyclen.

 

Hergebruiken van hydrokorrels

Hydrokorrels kunnen worden hergebruikt als 'bodembedekker' van bloempotten. Voordat u de hydrokorrels opnieuw gebruikt, is het echter belangrijk om ze grondig schoon te maken en te desinfecteren.

Dit kan worden gedaan door de hydrokorrels te weken in een oplossing van water en bleekmiddel (verhouding 9:1) gedurende ten minste 30 minuten. Spoel de hydrokorrels vervolgens grondig af met water om eventuele resten van bleekmiddel te verwijderen en laat ze drogen voordat u ze opnieuw gebruikt.

 

Conclusie

Hydrokorrels zijn duurzaam en kunnen lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Het is mogelijk om hydrokorrels te hergebruiken als substraat voor andere planten, maar het is belangrijk om ze grondig schoon te maken en te desinfecteren voordat u ze opnieuw gebruikt.

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.