Makkelijke kamerplanten voor in huis

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Makkelijke kamerplanten voor in huis

Hou je van groene vrienden in je huis, maar ben je niet de beste verzorger? Geen probleem! Ik help je aan vijf makkelijkste kamerplanten.

Makkelijke kamerplant #1: Cactus

Een van de makkelijkste kamerplanten is toch wel echt de cactus. De perfecte plant voor iedereen die soms vergeet water te geven. Deze groene kameraad kan maar liefst een maand zonder water en de hoeveelheid licht maakt voor de cactus ook niet uit. Heb jij al een mooi plekje in gedachten?

 

Makkelijke kamerplant #2: Zamioculcas

De hoeveelheid licht en water maakt voor de zamioculcas niet uit. Met andere woorden: je hebt dus weinig omkijken naar deze makkelijke kamerplant. Had je een mooie, lichte plek in gedachten voor deze groene vriend? Dan zul je merken dat hij net een stukje sneller groeit. 

 

Makkelijke kamerplant #3: Dracaena

Deze makkelijke kamerplant is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Daarnaast hebben ze weinig water nodig en met een (half)schaduw plekje hoor je ze niet meer klagen. Ideaal voor iemand die absoluut geen groene vingers heeft!

 

Makkelijke kamerplant #4: Sansevieria

Sansevieria is een woestijnplant en gaat dus erg goed op een beetje droogte. Ook als het om de zon gaat, heeft deze groene amigo weinig eisen. Ik raad je aan om pas water te geven wanneer de aarde helemaal droog is. Mocht je toch iets teveel water geven, dan kan het overtollige water weglopen door de gaatjes in de teeltpot. 

 

Makkelijke kamerplant #5: Monstera

Deze gatenplant heeft niet zo veel water nodig en houdt van iets minder zonnige plekje. Denk bijvoorbeeld aan de vensterbank waar zo nu en dan zon is. Houd de potgrond van de monstera wel in de gaten, want als de grond vochtig blijft komen er al snel nieuwe bladeren.