Het voordeel van DCM graszaad bij de aanleg van de nieuwe grasmat

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Het voordeel van DCM graszaad bij de aanleg van de nieuwe grasmat

Er zijn veel soorten graszaad te koop. Kenners kiezen voor het voordeel van graszaad van DCM. En dit is waarom.

Laat ik met de deur in huis vallen: DCM Graszaad wordt momenteel steeds populairder. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van dit merk en verkiezen deze zaden boven die van budgetmerken.

Een grasmat zaai je immers niet elke dag

Een grasmat zaai je niet elke dag. Sterker nog, de kans bestaat dat je dit paar keer in je leven doet, afhankelijk van hoe vaak je nog van plan bent om nog te gaan verhuizen. Dus dan wil je zeker weten dat je goed bezig bent.

En het laatste wat je wil, is natuurlijk nog jarenlang tegen een doffe grasmat aankijken, simpelweg omdat je een paar euro hebt kunnen besparen op het graszaad.

DCM graszaad is krachtig door organische meststof

dcm graszaadDaarom ben ik persoonlijk nogal weg van het graszaad van DCM, vooral van de Activo-producten. Activo graszaad is namelijk uitstekend bestand tegen intensief gebruik

Wat dit gazonzaad zo bijzonder maakt, is de toevoeging van organische meststof, afgestemd op deze specifieke grassoort. Het resultaat is een graszaad die snel ontkiemt en extreem goed in wortelt.

Vooral het inwortelen is van levensgroot belang. Het lijkt erop dat de zomers – de laatste jaren althans – steeds droger worden. Waardoor het gras meer dan ooit op zoek moet naar water om van te groeien. Met Activo lukt dit goed.

Een ijzersterk fijnbladig gazon is het resultaat.

 

 

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.