Waarom gebruik ik najaarsmest voor mijn gazon?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Waarom gebruik ik najaarsmest voor mijn gazon?

Ik hoor u denken: “Luit, wat is naarjaarsmest?”. Ik vertel u er graag meer over. Met deze mest kunt u uw planten en grassen voorbereiden op de koude maanden. Ik leg u graag uit wat voor resultaten de mest oplevert bij uw gazon. 

Wat is najaarsmest?

Najaarsmest is speciaal gemaakt om de herfst- en wintermaanden door te komen. Het beschermt uw gazon en de planten tegen vorst, betreding en ander zwaar weer. Ook maakt mos geen kans, omdat er dichte zoden verwerkt zitten in de mest. Daarnaast zorgen de kleine korrels, in plaats van de grote korrels, ervoor dat de mest beter verdeeld wordt. Doordat het gelijkmatig verdeeld is groeit uw gazon ook even snel.

 

Waarom is najaarsmest goed voor mijn gazon?

In het najaarsmest zit kalium verwerkt. Het mineraal zorgt ervoor dat uw gazon groen, sterk en dicht blijft. U kunt de mest ook gebruiken voor uw gewassen. Daarmee zorgt u ervoor dat ze na kou, sneeuw en vorst sneller herstellen. Ook beschermt u uw grassen en planten tegen diverse ziektes. Als u uw tuin en gewassen goed onderhoudt kunt u er in het voorjaar weer optimaal van genieten. 

 

Wanneer start ik met najaarsmest voor mijn gazon?

Echt tuinliefhebbers maken een planning wanneer ze gaan bemesten. Echter is het ook goed om u hier aan te houden, aangezien het alleen maar voordelen met zich meebrengt. Een goed begin is het halve werk, wacht daarom ook niet te lang met het najaarsmest. Ik adviseer u om in augustus, september of oktober te beginnen met het strooien. Dan bent u in ieder geval op tijd en komen uw grassen en planten de koude maanden goed door.

 

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.