Wat zijn de voordelen van een gazon en bloemenweide?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Wat zijn de voordelen van een gazon en bloemenweide?

Gazon of bloemenweide? Beide!

Het is niet omdat je van de natuur houdt, dat je geen gazon zou mogen hebben. Integendeel, tal van inheemse dieren vinden de combinatie van kort en lang gras juist fijn. Zo vindt een groene specht het heerlijk om mieren uit je gazon te peuteren, en smullen egels er wormen en kevertjes uit. Met extra bloemen doe je dan weer de insecten een groot plezier. En jij krijgt er een zee van kleuren en beleving bovenop.

Welke bloemen zijn het nuttigst voor de natuur?

Kies voor een rijke variatie aan bloemen zoals in DCM Bloemenweide, dan valt er wat te kiezen en is er voor ieder insect wat wils. Hoe meer verschillende bloemen, hoe beter. In het mengsel van DCM Bloemenweide zitten meer dan 50 verschillende soorten weidebloemen!

Neem ik beter eenjarige bloemen of een mix met meerjarigen?

Kies voor een combinatie van eenjarige en meerjarige soorten. Het eerste jaar geniet van de eenjarigen, daarna nemen de meerjarige bloemen het over, voor vele jaren lang.

Zo leg je een bloemenweide aan:

✓ Maak de bodem gras- en onkruidvrij

✓ Zaai de bloemenzaden in maart - april en hark lichtjes in

✓ Rol of druk aan, besproei regelmatig en geniet een hele zomer lang van bloemen

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.