Yellow Sun Split 5-11mm big bag (1m3 1500kg)
Yellow Sun Split 5-11mm big bag (1m3 1500kg) €340,99

Yellow Sun Split 5-11mm big bag (1m3 1500kg)

€340,99
  • Gratis verzending!
  • Veilig achteraf betalen!
Informatie

Yellow Sun Split 5-11 mm big bag (1m³ 1500 kg)

Yellow sun split is één van de populairste grindsoorten. Dit komt doordat het grind een lichte gele kleur heeft. Hierdoor past het grind goed thuis in mediterrane tuinen en in moderne tuinen. Het grind heeft verschillende formaten tussen de 5 en 11 mm. Yellow sun split 5-11 mm is verkrijgbaar in big bags van 1500 kg, maar ook in kleinere big bags van 750 kg. Yellow sun split is één van de hardste splitsoorten, daardoor is het split geschikt voor opritten en parkeerplaatsen waar zwaargewicht overheen komt. Het grind is uiteraard ook te gebruiken voor de sier of voor een looppad.

Split aanbrengen

  1. 1. Bekijk eerst waar het split komt te liggen. Dit gebied kunt u vervolgens gemakkelijk markeren met paaltjes. Voor een looppad raden wij aan om een minimale breedte van 80 cm te hanteren.
  2. 2. Bepaal de dikte van uw split laag. Voor een looppad is een laag van gemiddeld 5 cm voldoende, maar voor een oprit is een laag van minimaal 6 cm tot maximaal 10 cm geschikt.
  3. 3. zorg voor een goede ondergrond. Voor een looppad is een laag van 10 tot 15 cm zand aan te raden. Echter raden wij aan om voor een oprit een laag van minimaal ongeveer 30 cm puin aan te raden met daarop een laag zand van 10 cm. Tuinaarde is niet de geschikte ondergrond, omdat de tuinaarde ervoor zorgt dat het water niet snel weg kan stromen.
  4. 4. Plaats de kantopsluiting rondom om het gebied waar het split komt, zodat het op zijn plek blijft liggen. Als kantopsluiting kunt u bijvoorbeeld kiezen voor borderranden of opsluitbanden.
  5. 5. Leg worteldoek onder het split om de groei van onkruid te vermijden en om te zorgen dat het split stevig op zijn plaats blijft. Zorg ervoor dat het anti-worteldoek ongeveer 10 cm overlapt en dat het vast zit met gronddoekpennen.
  6. 6. Voor een oprit adviseren wij om grindmatten te gebruiken. De grindmatten zorgen ervoor dat het split op zijn plek blijft liggen en er geen gaten in uw oprit komt door bijvoorbeeld autobanden. Onder de grindmatten zit al worteldoek, daardoor kunt u gelijk beginnen zonder extra tijd te besteden aan het worteldoek.
  7. 7. Zorg ervoor dat het grind gelijkmatig wordt verdeeld en goed in de grindmatten zit. U kunt het grind gemakkelijk egaliseren met een hark.

Geel split 5-11 mm kopen

Bestel je big bag Yellow Sun split bij Tuincentrumgigant voor een aantrekkelijke prijs. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze staffelkorting voor extra korting. Heeft u veel grind nodig? Dan kunnen wij het split ook los gestort leveren, tegen vaak scherpere prijzen.

Heeft u liever Yellow Sun split in een groter formaat? Bekijk dan eens bij de Yellow Sun split 11-22 mm. Of heeft u liever een andere kleur grind? Bekijk dan eens ons brede assortiment aan grind en split.

LET OP! Dit product kan niet worden geretourneerd!

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review