Alles wat je moet weten over een gazon met een robotmaaier!

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Alles wat je moet weten over een gazon met een robotmaaier!

Voel je je ook zo tevreden wanneer je robotmaaier zachtjes over je gazon cruiset? Wandel je stiekem wel eens een stukje mee, terwijl hij rustig zijn grillige parcours aflegt? Wonderlijk toch, hoe secuur en gelijkmatig dat slimme robotje jouw grasmat trimt. Van de vroege lente tot de eerste vorst houdt hij je gazon keurig gemaaid. Zonder dat jij daar wat moet voor doen. Pure gemoedsrust.

Waarom moet ik nog bemesten, de maaisnippers zorgen toch voor voeding?

Van grassnippers alleen kan je gazon niet overleven, het heeft ook voeding nodig. DCM Gazonmeststof Robot bevat extra bacteriën die de grassnippers helpen te verteren en de kans op een verstikkende viltlaag verminderen.

Hoe vaak laat ik mijn robotmaaier in de zomer maaien?

In een periode van droogte zet je je robotmaaier tijdelijk op non-actief. Hem over de droge, kwetsbare grassprieten laten rijden, is geen goed idee.

Mag mijn robotmaaier in de regen rijden?

Zeker! Dan groeit het gras vaak net hard. Reinig je robotmaaier wel regelmatig onderaan, zodat het gras niet samenklit. Sommige mag je zelfs met de tuinslang afspuiten.

Zo blijft je gazon er tiptop uitzien:

✓ Vervang de mesjes van je robotmaaier elke 6 tot 8 weken

✓ Maai alleen overdag, ’s nachts lopen er egels op je gazon

✓ Geef twee keer per jaar DCM Gazonmeststof Robot

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.