Waarom wordt het blad van mijn heester geel?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Waarom wordt het blad van mijn heester geel?

Heesters staan bekend om hun weelderige kleuren, soms het hele jaar lang. Wordt de heester geel? Dan kan het betekenen dat de heester niet de juiste voeding binnenkrijgt.

Ik help je op weg.

 

Waarom het blad van de heester geel kleurt

kieseriet als oplossing voor bruine en gele naalden of bladeren

De meeste struiken zijn geen veeleisende planten. De meeste heesters doet het goed tijdens alle seizoenen en vraagt heel weinig van je qua bewatering of bemesting. Maar zelfs de heester heeft af en toe wat extra aandacht nodig.

Kleuren de bladeren van de heester geel? Dan zijn er twee voor de hand liggende oorzaken.

  1. Te weinig magnesium: Struiken houden van magnesium. Een tekort kan een verkleuring veroorzaken.
  2. Te veel kalk in de grond: Een heester houdt niet van een zure bodem. Te veel kalk in de grond betekent dat de plant het minder goed doet.

 

Gelukkig zijn beide problemen simpel op te lossen.

 

Wat je kunt doen tegen gele bladeren bij een heester

kieseriet als oplossing voor bruine en gele naalden of bladeren

Bij gele bladeren kun je het beste de heester de voeding geven die hij nodig heeft.

Voor een magnesiumgebrek zijn kieseriet-korrels de beste oplossing. Met deze honderd procent natuurlijke toepassing zorg je dat de heester snel de juiste dosis magnesium krijgt.

De korrels zijn oplosbaar in water en zouden al binnen een paar dagen een zichtbare verbetering moeten laten zien. Bladeren die helemaal vergeeld zijn zullen nog steeds afsterven (tip: snoei ze weg, ze groeien snel weer aan), maar als het goed is zie je vergeelde randen van andere bladeren snel beter worden.

Helpt kieseriet niet aan groenere bladeren? Probeer dan de zuurgraad te verbeteren, bijvoorbeeld door tuinturf te strooien. Zorg hierna voor een extra bemesting zodat de plant snel herstelt, maar gebruik hierbij geen mest met kalk als bestanddeel.

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.