Welke planten bloeien in de winter?

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Welke planten bloeien in de winter?

De meeste planten worden voor het najaar gesnoeid. Toch zijn er 5 planten die uw tuin sfeervol kunnen houden gedurende herfst en winter. Ik vertel u graag welke planten dat zijn.

#1 Winterbes

De winterbes is erg geschikt voor de winter. Deze plant kan namelijk goed tegen de kou en vorst van ongeveer 20 graden onder het vriespunt.

Met de winterbes ziet uw tuin er al snel sfeervol uit. De plant kan ongeveer twee meter hoog worden. Vindt u dat te groot? Dan kunt u er ook voor kiezen om hem te snoeien naar het gewenste formaat.

 

#2 Skimmia

Op zoek naar een plant met weinig verzorging? Dan is de skimmia een aanrader. U kunt er ook hele mooie winterboeketten van maken. Leuk cadeau om weg te geven.

De plant heeft weinig verzorging nodig en hoeft niet gesnoeid te worden. Daarnaast groeit de skimmia makkelijk in de schaduw. 

 

#3 Helleborus

De helleborus kunt u in november nog gaan planten. Hou er wel rekening mee dat ze uit de wind staan. De plant groeit namelijk het beste op een beschutte en lichte plek.

Er zijn verschillende soorten van de helleborus. De helleborus niger is de meest bekende soort. 

De andere soorten zijn de helleborus white beauty, purpurascens, atrorubens, de helleborus sternij.

 

#4 Hulst

De hulst is een plant die erg herkenbaar is. Er zijn ongeveer 400 soorten maar de meest bekende is de bonte hulst. 

Als de grond niet al te droog is kan de plant zich makkelijk zelf redden. Daarnaast kunt u de hulst zonder problemen snoeien. 

 

#5 Sneeuwbal

De naam zegt het eigenlijk al. Een plant in de vorm van een bal en groeit in de winter. In de bloei geeft de plant witte bloemetjes.

De plant kan wel tot drie meter hoog worden. Als u dat te groot vindt dan raad ik u aan om de sneeuwbal te snoeien rond maart. 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.