Help, mijn coniferen kleuren geel en bruin!

  • Geplaatst op
  • Door Luit Ottema
Help, mijn coniferen kleuren geel en bruin!

Naaldbomen horen diepgroen te blijven, maar dit is niet altijd zo. Krijgen jouw coniferen een gele of bruine kleur? Dan kan het zijn dat ze niet de goede voeding binnenkrijgen. Geen nood, ik help je erdoorheen.

Een perfecte haag is natuurlijk diepgroen. Maar helaas leven we niet in een perfecte wereld en gaat het ook in de tuin soms anders dan we zouden willen.

 

Waarom coniferen soms geel worden

deze conifeer gaat van groen naar geel naar bruin

Een gezonde conifeer is diepgroen van kleur. Wordt het blad opeens geel of bruin? Dan is de kans groot dat dit een magnesiumgebrek is. Naaldbomen zijn (net als heesters) magnesium-minnend, dus de kans bestaat dat de gemiddelde Nederlandse tuin van nature niet genoeg voeding bevat voor jouw gewassen.

 

Kieseriet als oplossing voor bruine coniferen

kieseriet als oplossing voor bruine en gele naalden of bladeren

De oplossing? Strooi extra kieseriet. Deze korrels bestaan uithonderd procent natuurlijk magnesium, genoeg om de conifeer zijn diepgroene kleur terug te geven.

Kieseriet is oplosbaar in water. Dat is positief, want de boom neemt de voeding snel open zal binnen een paar dagen zijn diepgroene kleur terugkrijgen.

 

luit ottema van Tuincentrum GigantOver mij

Ik ben Luit Ottema van Tuincentrum Gigant. Ik heb een enorme passie voor alles wat groeit en bloeit, en heb door de jaren heen veel geheimen van goed tuinieren ontdekt.

In mijn blogs deel ik mijn beste tips en ervaringen en hoop jou zo te helpen aan wat iedereen wel wil hebben: een prachtige tuin.